עוגת גלידה אגוזים

תקציר

שילוב של עוגה וגלידה בתוספת אגוזים. מנה אחרונה מצויינת וטעימה!
י"ב אלול ה'תשע''ה 12:00
עוגת גלידה אגוזים

 

חומרים:

  • 2 חבילות שוקולד מריר
  • 3/4 כוס שמן
  • 5 ביצים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 3/4 כוס אגוזי פקאן/אגוזי מלך
  • 1 ריצ'
  • קצת יין

 

אופן ההכנה:

שלב א'-

  • ממיסים את השוקולד עם השמן עד שנוצר שוקולד חלק.
  • מקררים קצת, מוסיפים את החלמונים (הצהוב) ומערבבים מהר.

שלב ב'-

  • בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר, עד שנוצר קצף עמיד.
  • מערבבים את השוקולד והקצפת.

שלב ג'-

  • מחלקים את כל התערובת ל- 2 קערות:
  • קערה 1- מוסיפים את האגוזים, שמים בתבנית, ואופים בחום 130 מעלות למשך כ- 20 דקות. לאחר האפיה מניחים במקרר לקירור קצר.
  • קערה 2- מקציפים שקערה נפרדת ריצ' עם קצת יין עד שיתייצב, ומוסיפים לקערה של תערובת השוקולד.
  • לאחר שהעוגה האפויה התקררה מוסיפים עליה את קערה 2.
  • ניתן לגרד מעל שוקולד/צימקאו לקישוט.
  • מכניסים להקפאה.

 

הכמות מספיקה לתבנית חד פעמית בינונית- גודל 26. (או לשתי תבניות קטנות כמו בתמונה)

 

דרג את הכתבהדירוג כתבה עוגת גלידה אגוזים: 5 כוכבים
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים
2 מדרגים

מתכונים נוספים

עבור לתוכן העמוד