פאי פקאן

ט"ו תמוז ה'תשע''ו
פאי פקאן

 

מתכון לפאי פקאן:

 

חומרים:

 

לתחתית:

2 כוסות קמח

3/4 כוס אבקת סוכר

200 גר' חמאה ללא מלח חתוכה לקוביות

קורט מלח

1 ביצה טרופה

למילוי:

3/4 כוס סוכר חום

50 גר 'חמאה עם מלח

1/2 כוס סילאן/ מייפל

 3 ביצים בטמפ' החדר

80 מ"ל שמנת מתוקה

2 כפיות תמצית וניל

1.5 (150 גר') כוסות  פקאנים קצוצים גס

1 כוס חצאי פקאנים לקישוט (100 גר')

 

אופן ההכנה:

 

1.  מערבבים את הקמח, הסוכר והחמאה עד לקבלת מרקם גרגירי, מוסיפים ביצה וממשיכים לערבב עד שהבצק מתאחד (אם הוא יבש מידי אפשר להוסיף כף מים קרים).  ניתן לערבב ביד, במערבל מזון או במיקסר.

מפסיקים לערבב כאשר מתקבל גוש אחיד של בצק.

 

2. מרדדים את הבצק לעובי חצי ס"מ, מניחים בתבנית האפייה, דוקרים אוו מעט עם מזלג ומכניסים למקרר לחצי שעה.

 

3. מכינים את המילוי של הפאי: בסיר בינוני ממיסים סוכר חום, סילן/ מייפל וחמאה עד שהסוכר נמס. מחכים עד שהתערובת מתקררת מעט.

 

4. מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות

 

5. מוסיפים את הביצים, השמנת המתוקה ותמצית הווניל לתערובת ומערבבים

 

6. מוציאים את הבצק מהמקרר מפזרים עליו את הפקאנים ושופכים את התערובת שהכנו. מקשים מלמעלה בחצאי פקאנים.

 

7. אופים למשך 30 עד 35 דקות, שהפאי מקבל גוון חום ניתן להוציא אותו.

שימו לב! לעיתים הפאי תופח בתנור ולאחר מכן כאשר מוציאים אותו הנפח שלו יורד. זה בסדר ואין מדובר בטעות במתכון!

 

בתאבון!

דרג את הכתבהדירוג כתבה פאי פקאן: 5 כוכבים
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים
2 מדרגים

מתכונים נוספים

עבור לתוכן העמוד