עוגת טחינה וסילאן

תקציר

מתכון לעוגת טחינה וסילאן בחושה, קלילה, אוורירית וטעימה.
כ' תמוז ה'תשע''ו
עוגת טחינה וסילאן

 

החומרים:

 

הכמות מתאימה ל2 תבניות אינגליש קייק או תבנית מרובעת בינונית

 

  • 1/3 כוס טחינה גולמית
  • 1/3 כוס סילאן טבעי
  • 3/4 כוס סוכר חום
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט
  • 2 ביצים
  • 1.5 כוסות קמח תופח
  • 1 גביע שמנת חמוצה 9%
  • קורט מלח

     

     

     

    אופן ההכנה

    1. מחממים תנור ל-160 מעלות.

    2. בקערה מערבבים טחינה גולמית ( כפי שהיא, אין צורך לדלל במים) עם סילאן ושמנת חמוצה עד לבלילה חלקה בעלת צבע אחיד.

    3. מוסיפים ביצה אחת וטורפים. חוזרים על אותה הפעולה עם הביצה השנייה.

    4. מוסיפים סוכר חום, מלח, אגוז מוסקט וקמח תופח ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול עד שהקמח נבלע בתערובת כמעט לחלוטין.

    5. יוצקים לתבנית משומנת ומכניסים לתנור.

    6. כאשר העוגה משחימה מלמעלה יש להכניס קיסם עד לעומק המקסימלי אליו מצליחים להגיע, ולוודא שהמלית אינה נוזלית ושנותרים פירורים לחים בלבד

  • דרג את הכתבהדירוג כתבה עוגת טחינה וסילאן: 4 כוכבים
    כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים
    3 מדרגים

    מתכונים נוספים

    עבור לתוכן העמוד