עוף בסויה ודבש

תקציר

לקראת ראש השנה, מתכון לעוף בסויה ודבש!
יוצא ממש טעים ומתאים לאווירת החג.
כ"ו אלול ה'תשע''ו
עוף בסויה ודבש

עוף בדבש וסויה

 

המצרכים :

•6-8 כרעיים (אפשר גם רק שוקיים)

•כ-1/3 כוס סויה

•כ-1/3 כוס דבש

•כף-שתיים שמן

 

תוספות אפשריות

•5-6 תפוחי אדמה, חתוכים

•בצל, מחולק לשמיניות

•ראש שום שלם, חצוי

•כמה ענפי תימין

 

אופן ההכנה:

1.      מחממים תנור לחום של 200 מעלות ושוטפים את השוקיים או הכרעיים במים ומנגבים היטב.

2.      מניחים  את חלקי העוף בתבנית גדולה. מוסיפים את הירקות והתימין (אם רוצים), יוצקים על הכל את הסויה, הדבש והשמן ומערבבים היטב.

 

3.      מכניסים לשליש העליון של התנור ואופים כשעה, מכוסה. אחרי שעה, מסירים את הכיסוי ואופים עוד כ-5-10 דקות עד להשחמה של העוף. בודקים עם סכין אם העוף אפוי עד הסוף ומוציאים.

דרג את הכתבהדירוג כתבה עוף בסויה ודבש: 0
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים
ללא מדרגים

מתכונים נוספים

עבור לתוכן העמוד