פיצה ביתית

י' תמוז ה'תשע''ב 21:05
פיצה ביתית

מצרכים

 

בצק:

  • 20 גרם שמרים
  • 3/4 כוס מים / חלב
  • 2 כוסות קמח
  • 3 כפות שמן
  • 1 חלמון (הצהוב של הביצה)
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כפית סוכר
    רוטב לפיצה
  • 2-3 קופסאות קטנות של רסק עגבניות
  • כף שמן זית
  • גבינה צהובה מגורדת
  • תבלינים

 

אופן ההכנה

  1. שמים בקערה את כל המצרכים שמיועדים לבצק
  2. מערבבים את הכל
  3. לשים את הבצק, עד שכל החומרים מתאחדים
  4. מכסים את הקערה ומניחים אותה בצד למשך שעה עד שעה וחצי,  עד שהבצק תופח. הוא אמור בערך להכפיל את עצמו.
  5. אחרי שהבצק תפח עושים מהבצק עיגולים קטנים, שהם יהיו הפיצות שלנו
  6. מכינים את הרוטב לפיצה: מערבבים את הרסק עגבניות יחד עם כף שמן זית ורבע כוס מים,
    ומוסיפים תבלינים, איזה שרוצים. לדוגמא: אבקת שום, פפריקה, מלח, פלפל,  זעתר, תבלין תיבול לפיצה.
  7. על העיגולים מורחים את הרוטב לפיצה.
  8. על הרוטב מפזרים גבינה צהובה
  9. אופים בתנור בחום בינוני (170-180), זה מוכן בערך אחרי רבע שעה- 20 דקות.


    אפשר במקום פיצות קטנה, לשים את כל הבצק בתבנית אחת ולאפות פיצה גדולה, זמן האפיה הוא בערך כפול.
דרג את הכתבהדירוג כתבה פיצה ביתית: 4 כוכבים
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים
11 מדרגים
תגובות
מס. התגובהתוכן התגובה
1. 
המוציא או מזונות?
שלוצ. (י"א תמוז ה'תשע''ב 16:57)
2. צוות ניהול אתר (ט"ו תמוז ה'תשע''ב 11:54)

מתכונים נוספים

אתר נגיש
עבור לתוכן העמוד