חלות מעולות

א' אב ה'תשע''ב 16:30
חלות מעולות

חומרים [ל-2 חלות גדולות]:

1 קילו קמח

2.5 כפות שמרים

2 כפות סוכר

1 כף גדושה מלח

 

2 ביצים

3/4 כוס שמן

כ-3.5 כוסות מים פושרים

 

שומשום למי שרוצה

 

הוראות הכנה:

מנפים את הקמח, ומוסיפים את השמרים, הסוכר והמלח. מערבבים היטב את כל היבשים.

מוסיפים ביצה אחת ואת השמן, ומתחילים ללוש. מוסיפים בהדרגה 2 כוסות מים, וממשיכים ללוש.

מוסיפים מים לפי הצורך, עד שהבצק חלק ויפה, לא דביק מידי ולא קשה מידי, ואין גושי קמח מסתובבים.

מניחים להתפחה במשך כ- שעה וחצי-שעתיים.

 

יוצרים מהבצק צורות [זהירות: אין ללוש את הבצק יותר מידי לאחר ההתפחה!] ומניחים בתבנית להתפחה חוזרת [כחצי שעה-שעה].

טורפים בכוס את הביצה השניה, ומורחים בעדינות באמצעות מברשת על החלות.

מפזרים שומשום [אפשר לפזר במקום שומשום: פרג, גרעיני חמניות קלופים, גרעיני דלעת קלופים, אגוזים וכו']

 

אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ- 20 דק', עד שהחלות משחימות.

חשוב לוודא שהחלה לא בצקית מלמטה!

 

בתאבון!

דרג את הכתבהדירוג כתבה חלות מעולות: 4 כוכבים
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים
14 מדרגים

מתכונים נוספים

אתר נגיש
עבור לתוכן העמוד