בלינצ'ס במילויים שונים

כ"ד תמוז ה'תשע''ג 07:00
בלינצ'ס במילויים שונים

רכיבים:

 

לבלילה:

  • 3 ביצים שלמות
  • 3 כפות שמן
  • 3 כוסות קמח
  • 3 כוסות מים
  • לבלינצ'ס מתוק: חצי כוס סוכר, תמצית וניל
  • לבלינצ'ס מלוח: קורט מלח

הוראות הכנה:

 מקציפים את הביצים בשלמותן. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב עד להיווצרות בלילה בהירה, דלילה ואורירית.
משמנים מחבת במעט שמן ומחממים.
[טיפ: כדאי לשים בצד כוס נמוכה עם מעט שמן, בתוכה לשים נייר סופג ואיתו לשמן את המחבת לאחר כל בלינצ'ס.]


בעזרת מצקת, יוצקים כחצי מצקת על השמן הרותח ומסובבים את המחבת עד להיווצרות עיגול גדול ודק. במידה ויש שאריות, שופכים אותן חזרה לקערה.
מטגנים כ-דקה, הופכים בעזרת מרית ומטגנים כחצי דקה נוספת עד להזהבה.

 

למילוי:

ניתן למלא את הבלינצ'סים במגוון מילויים, ולהגישם חם או קר.

מילויים מומלצים:

 

מתוק

  • מילוי שוקולד: ממיסים בסיר שוקולד מריר. מורחים מעט מהשוקולד בקצה הבלינצ'ס, מגלגלים ומשאירים להתקשות. [ניתן למרוח מעט שוקולד גם מעל הבלינצ'ס בצידו החיצוני.]
  • מילוי גבינה: מערבבים גבינה לבנה עם אינסטנט פודינג וניל ומעט סוכר וניל. מניחים כפית מהגבינה בקצה הבלינצ'ס ומגלגלים.
  • מילוי גבינה ושוקולד: מערבבים את מילוי הגבינה עם שוקולד צ'יפס

 

מלוח:

  • פירה: מבשלים תפוחי אדמה במים. מועכים אותם עד לקבלת פירה חלק. ניתן לערבב בתפוחי האדמה גם בטטות. מניחים כפית מהפירה בקצה הבלינצ'ס ומגלגלים.
  • בצל ופטריות: חותכים בצל גדול. מטגנים במחבת עד להזהבה. מוסיפים קופסת שימורים של פטריות, מסוננת מהנוזלים. מתבלים במעט א. מרק פטריות, מלח, פלפל, פפריקה ושום גבישי. מניחים מעט מן התערובת בקצה הבלינצ'ס ומגלגלים. כדאי להגיש עם רוטב פטריות חם.
  • לקט ירקות- מקפיצים במחבת לקט ירקות עם מעט רוטב סויה, סילאן ורוטב צ'ילי מתוק. מניחים מעט מן התערובת בקצה הבלינצ'ס ומגלגלים. כדאי להגיש עם רוטב חמוץ-מתוק.
דרג את הכתבהדירוג כתבה בלינצ'ס במילויים שונים: 4 כוכבים
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים
6 מדרגים

מתכונים נוספים

אתר נגיש
עבור לתוכן העמוד