תפוחי אדמה מוקרמים

ז' אב ה'תשע''ג 07:00
תפוחי אדמה מוקרמים

רכיבים:

  • 5 תפוחי אדמה
  • [אפשרי: בטטה]
  • חמאה לשימון התבנית
  • מלח
  • חצי קופסת שימורי פטריות
  • 2 בצלים גדולים
  • 200 ג' גבינה צהובה מגורדת
  • מיכל שמנת מתוקה [או שמנת לבישול. ניתן להוסיף חלב]
  • שומשום- לא חובה

מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם עד שהם מתרככים אבל לא לגמרי. מקררים ומקלפים.

 פורסים לפרוסות בינוניות (פה גם ניתן לקלף בטטה ולחתוך לאותן החתיכות, אותה לא צריך לבשל כיוון שהיא תתרכך באפיה).

משמנים תבנית בחמאה ומרפדים את התחתית בשכבת תפ"א וממליחים ומתבלים (מעט!, את אותו השלב נעשה גם בשכבה הבאה!)

קוצצים בצל. מטגנים במחבת נפרדת פטריות ובצל.

שופכים מעט מתערובת הבצל והפטריות, מפזרים גבינה צהובה

 ומזגגים שמנת מתוקה\ בישול.

שמים שכבה נוספת של תפוחי אדמה וחוזרים על התהליך.

מפזרים מעל הכל גבינה צהובה, שופכים את שאריות השמנת ומפזרים שומשום.

 

אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות, במשך  כ-25 דק' עד שתפוחי האדמה מתרככים לגמרי [כדאי לבדוק באמצעות שיפוד או מזלג.]

דרג את הכתבהדירוג כתבה תפוחי אדמה מוקרמים: 5 כוכבים
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים
2 מדרגים

מתכונים נוספים

אתר נגיש
עבור לתוכן העמוד