עוגת גבינה ושוקולד אפויה

י"ח אב ה'תשע''ג 07:00

חומרים:

           לבסיס העוגה:

  • חבילה אחת של פתיבר שוקולד ( 250 גרם)
  • 2 כפות סירופ מייפל
  • 100 גרם חמאה מומסת

         למלית:

  • 800 גרם גבינה לבנה 5%
  • כוס סוכר
  • כף גדושה קמח (30 גרם)
  • 4 ביצים מידה L
  • 400 מ"ל שמנת חמוצה (2 גביעים)
  • כפית תמצית וניל אמיתית

          לציפוי:

  •  200 גרם שמנת חמוצה
  • 80 גרם אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מרסקים את הביסקוויטים במעבד מזון, מעבירים לקערה ומוסיפם חמאה מומסת ושתי כפות סירופ מייפל.

מערבבים היטב עד שכל הבסקוויטים מצופים היטב בחמאה, משטחים את המסה על תחתית תבנית קפיצית מידה 26 מצופה בנייר אפיה ומהדקים היטב.
מעבירים למקרר בזמן ההכנה של המלית

 

אופן הכנת המלית: בקערת המיקסר מקציפים בעזרת וו הקצפה גבינה סוכר וקמח לתערובת חלקה לגמרי.

מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם וממשיכים לטרוף לאחר כל הוספת ביצה מוסיפים את השמנת החמוצה והוניל, ומערבלים במהירות איטית מאד רק עד לאיחוד מלא של המסה.
מוציאים את התבנית מהמקרר, שוטחים את בלילת הגבינה על בסיס הביסקוויטים.
מעבירים לתנור שחומם מראש ל 110 מעלות אופים כשעה וחצי.
מוציאים את העוגה מהתנור ומקררים קרור מלא מכינים את הציפוי מערבלים בעזרת מטרפה ידנית שמנת חמוצה עם אבקת סוכר כך שלא ישארו גושי אבקת סוכר.
מוזגים את הציפוי על העוגה ומעבירים למקרר יש לקרר את העוגה מספר שעות לפני ההגשה. בהצלחה .

דרג את הכתבהדירוג כתבה עוגת גבינה ושוקולד אפויה: 5 כוכבים
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים
2 מדרגים
תגובות
מס. התגובהתוכן התגובה
1. חבצלת השרון (כ"ח טבת ה'תשע''ד 16:56)

מתכונים נוספים

אתר נגיש
עבור לתוכן העמוד