עוגת שוקוזים

תקציר

עוגת שוקולד אגוזים עם 3 שכבות טעימות!
עוגת שוקוזים

 

חומרים:

שכבה ראשונה ושניה:

6 ביצים מופרדות לחלבונים ולחלמונים

200 גרם חמאה רכה

1 כוס סוכר

6 חלמונים

2 כפות קוניאק

200 גר' שוקולד מריר

2 כפות קמח מצה

1/2 כוס אגוזים מרוסקים

1/2 כפית אבקת אפייה

 

שכבה שלישית:

1 מיכל שמנת מתוקה

2 כפות סוכר

 

אופן ההכנה:

שכבה ראשונה ושניה:

מכינים תערובת ששליש ממנה יהיה בסיס אפוי לעוגה ושאר התערובת יהיה שכבת מוס שוקולד מעל הבסיס:

מערבבים היטב את החמאה עם חצי מהסוכר, החלמונים והקוניאק (אפשר במעבד מזון או במיקסר).

ממיסים על האש את השוקולד עם טיפה מים. מוסיפים לתערובת הקרם ומערבבים.

מקציפים את החלבונים עם 1/2 כוס סוכר ומוסיפים לתערובת בתנועות קיפול.

מחלקים את התערובת ל- 1/3 בשביל הבסיס, ו 2/3- בשביל שכבת המוס.

את החלק לשכבת המוס מכניסים למקרר.

לתערובת הבסיס (1/3 מהתערובת) מוסיפים את קמח המצה, האגוזים המרוסקים ואבקת האפייה. משטחים בתבנית ואופים בחום של 180 מעלות כ 20-30- דקות.

אחרי שהבסיס מוכן ומקורר, שופכים עליו את התערובת של מוס השוקולד שבמקרר, ומחזירים למקרר . (עדיף להקפיא כשעתיים להתייצבות המוס)

 

שכבה שלישית:

מקציפים ביחד את השמנת המתוקה עם הסוכר ומורחים מעל שכבת המוס.

 

דרג את הכתבהדירוג כתבה עוגת שוקוזים: 2 כוכבים
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים
2 מדרגים

מתכונים נוספים לפסח

עבור לתוכן העמוד