חרוסת ביתית

טיט כזה, היינו שמחים לקבל כל השנה..

הממתק של ליל הסדר [והחג כולו]

 

מצרכים:

  • 1 חב' ממרח תמרים
  • 2 תפוחי עץ ירוקים [הזן החמוץ]
  • 1/2 כוס יין אדום
  • 1/2 כוס צימוקים
  • אגוזים ושקדים- כמה שרוצים
  • קורט ציפורן טחון
  • 1/2 כפית קינמון
  • קורט זנגוויל

אופן ההכנה:

משרים את הצימוקים ביין כמה שעות מראש.

מנקים וקולפים את התפוחים.

טוחנים את השקדים והאגוזים טחינה גסה.

מערבבים את השקדים והאגוזים עם הצימוקים, היין והתפוחים ועבדים היטב במעבד מזון עד לקבלת עיסה ללא חתיכות.

מוסיפים ממרח תמרים רק עד לקבלת תערובת אחידה,

אם התערובת נוזלית מידי אפשר להוסיף ממרח תמרים, אם התערובת סמיכה מידי אפשר להוסיף יין..

 

בתאבון!

דרג את הכתבהדירוג כתבה חרוסת ביתית: 4 כוכבים
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים
3 מדרגים

מתכונים נוספים לפסח

אתר נגיש
עבור לתוכן העמוד