מטרת הפעולה:
אחרי שהבנו שאנחנו, בתור תנועה, מחזיקים בדגל של תורה – נברר השבוע את רמת הפרט. נשאל את עצמינו כל הזמן "מה ה' רוצה מאתנו?"
עזרים:
-
כרטיסיות שכתובים עליהם משימות שונות שצריך לעשות בעם
-
עדשים / סוכריות קטנות / שוקולד צ'יפס וכיו"ב
-
כמה חפצים שונים (לא משנה אילו) לפעילות בשלב ב'
-
קטע ללימוד בחברותות (נספח)
-
צ'ופרים
שלב א':
כל אחת הגיעה לעולם עם שליחות, ועליה לברר – הן כלפי עצמה באופן אישי והן בתור אדם פרטי שהוא חלק מהתנועה – מה ה' רוצה שאפעל?
נעשה "מכירה פומבית": כל חברה תקבל 15 עדשים / סוכריות קטנות / שוקולד צ'יפס. נרים כרטיסייה של משימה שצריך לתקן בעם ונעשה עליה 'מכירה פומבית' – מי רוצה 'לקנות' את המשימה הזה. כך נעבור על כל הכרטיסיות.
רעיונות לכרטיסיות-
להקים דיור ראוי לקשישים/ לחזור לארץ ישראל השלמה / לאסור שחרור מחבלים / לעזור לילדה בשיעורי בית / להקים מועדוניות לילדי עולים / למנוע חילול שבת במקומות ציבוריים / לגלות תרופה לסרטן / לתת עזרה כלכלית למשפחות מעוטות יכולת.
לבסוף נגיע להבנה שאין דרך לסדר את המשימות. יש צרכים שונים וכל אחד צריך למלא משימה אחרת. עלינו לגלות מהי המשימה שלנו…
שלב ב'
איך נוכל לגלות מה ה' רוצה מאתנו?
נתחיל בפעילות קצרה. ניקח 6-10 חפצים, נסדר אותם על הרצפה ונשאל את החברות איזה מספר מ-1 עד 4 הצגנו. נעשה זאת כמה פעמים.
העניין הוא שהחברות לא צריכות להסתכל על איך אנחנו מסדרות את החפצים, אלא על מה אנחנו עושות כשאנחנו שואלות אותן 'איזה מספר זה?'… סידור החפצים הוא אקראי ואין לו משמעות, אך כשאנחנו מצביעות עליהם ושואלות "איזה מספר זה?" – אנחנו מסמנות עם האצבעות שלנו את המספר שבחרנו ולזה כוונתנו בשאלה…
נסכם: כשאנו מסתובבות בעולם עלינו לדעת לאן להסתכל. קיימות נקודות שונות שיעזרו לנו לגלות מהי השליחות שלנו בעולם, וצריך לדעת לחפש אותם ולא להתבלבל מהדברים שמסיחים אותנו.
מה יכול לעזור לנו לגלות את השליחות שלנו? התבוננות בתורה – כבר אמרנו שזהו האידיאל הנכון והנצחי, חיפוש אחרי כישרונות ותחומי עניין, זיהוי צרכים בחברה, ואם צריך אז גם להתייעץ עם אדם אמין.
שלב ג'
המעשים שלנו בחיים, השליחות שלנו, צריכים להיעשות ולנבוע מתוך תורה.
נחלק לחברות את הקטעים "בכל דרכיך דעהו", או "הנשמה תמיד מתפללת" של הרב קוק (נספח) ונלמד אותם יחד.
מומלץ לתת לחברות ללמוד בחברותות ואחר כך להתאסף, לקרוא ביחד ולסכם – כדי שהבנות לא יתפזרו בלימוד, וייכנסו לזה באופן אישי יותר.
נקודות שחשוב להוציא מתוך הקטעים:
"בכל דרכיך דעהו": חשוב שנגלה את הערך בכל מעשה שאנחנו עושים, ונחפש את הצד האלוקי שבו, ובעיקר: שנהיה כל כולנו באותה נקודה – לא לפזול בזמן זה לצדדים אחרים.
הנשמה תמיד מתפללת: הנשמה שלנו, החלק האלוקי שבנו יודע את השליחות שלנו, יודע לאן צריך להתקדם ושואף תמיד לעלות ולהתקרב לקב"ה. התפקיד שלנו הוא להצליח לשמוע אותה על ידי תפילה ובכל הזדמנות אחרת. 'לגלות את הצד האלוקי שבנו' זה לא משהו חיצוני אלא כבר נמצא בנו ועלינו רק לגלותו.
צ'ופר
נחלק לבנות את הצ'ופר- קטע של ר' נחמן מברסלב על עשייה
דומה אני לסוחר גדול היוצא לשוק
ועלי לעשות ולחטוף דברים הרבה.
ואפילו שיאמרו לי שאני צריך לנוח,
אין הדברים נכנסים באזני –
כי אינני יודע מהי מנוחה, מהי נפישה,
כי תמיד צריכים לעשות!
(ר' נחמן מברסלב)
ונסכם: התפקיד שלנו הוא להיות בבירור ועשייה מתוך תורה ולהתקדם כל הזמן. הלוואי שנזכה!