חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חודש ארגון

יאיר שניצר

נושא: במעגל השנה
תת נושא: במעגל השנהחודש ארגוןתנועת אריאל
סוג פעילות: חוברת מידע, חומרי העשרה
מתאים לגיל: גלעד-הראל (ג-ה), נווה-נחלה (ו-ח)
רמת פעילות: יום חול, קלילה

17 נקודות של טיפים ורעיונות לחודש ארגון!

חודש ארגון – חודש ארגון הוא חודש עמוס בהמון דברים, ריקוד\הצגה, דגלנות\איפנון צביעת קיר, לימוד הנושא של החודש, איך אפשר גם לא לשכוח את עצמך בתוך כל החודש?, איך משלבים עם זה לימודים, משפחה וכו’.?
אז בשביל לסדר את הזמן נכון וגם כדי להספיק הכל ולא בלחץ ברגע האחרון, זה ניהול נכון!
  1. לקחת לוז חודשי, וכבר מהשבוע הראשון לשבץ דברים, צביעת חדר, ריקוד וכו’. לראות מראש מבחנים שיש החודש ולתת גם לזה מקום, סוג של יומן חודשי. מאד עוזר לנהל את הזמן הכי נכון שאפשר. ולהתחיל לעבוד כבר מהשבוע הראשון כדי לא להגיע לשבוע האחרון עמוסים.
  2. מדשים, זה דבר מאד חשוב, אם אתם מסתדרים בכללי אז מעולה, רק לשבת מראש לתאם ביחד עם הלוח חודשי את כל הדברים והכל, ולצאת לדרך, גם אם פחות מסתדרים לעשות סוג של תיאום ציפיות, לשבת ביחד, בסוף יש לכם אותה מטרה ותצאו לדרך. משהו שמאד חשוב בקשר בין מדשים זה תקשורת ופירגון. תקשורת- תמיד לעדכן, לדבר לקבל יחד החלטות וכו’. ופרגון- תמיד לפרגן למדש בלי הפסקה, זה לא עולה כסף וזה נותן המון חיבור ואהבה בינכם.
  3. קומונר\ית, הקומונר הוא אחד שנותן מעצמו המון, במיוחד בחודש הזה. הוא מוציא ת’נשמה בשביל הסניף ובשבילכם. אז קודם כל לכבד ולפרגן!!!! אם יש משהו שאתם חלוקים / משהו שיש איזה מסורת בסניף וכו’ מותר לגשת לקומונר/ית לדבר אבל בצורה הכי מכבדת שיש ולראות שהם לא נפגעים. כי בסוף הם משקיעים מלא ואם הם מקבלים זלזול זה מוריד. וגם אם יש בעיה במשו ככל שתפרגנו ותגידו על הדברים הטובים פידבקים הם יתאמצו ויעשו עוד דברים כאלו..
    גם אם לפעמים עצבניים קחו בערבון מוגבל, זה עומס ולחץ ולא ישנים, קחו בחשבון.
    במיוחד בחודש הזה חשוב לראות שדואגים לקומונרי חוץ- אם זה ארוחת שבת, אם זה אוכל, העיקר שזה יהיה בראש שלכם, המדריכים, כי זה לפעמים נשכח.
    יש מנהג בשבוע האחרון שכל שבט צריך לדאוג לקומונרית לארוחת ערב. וזה סופר חשוב. ועוד יש דברים שקומונרית לא יכולה לעשות כמו קריאה בתורה\ חזן וכו’ קחו אחריות וכמובן בתיאום איתה ורוצו על זה.
  4. לא לשכוח אף חניך. לתת מקום לכל אחד, מי שעם ביטחון עצמי וגם מי לא.
    תארו לכם חניך חסר ביטחון אם הוא יהיה זה שעולה לתורה בשבת ארגון. מטורף!!
    המטרה של החודש היא לחבר את השבט ולהקפיץ אותו, המטרה היא לא הקיר היפה או הריקוד זה גם חשוב אבל לא המטרה העיקרית. זה האמצעי. אפשר לקחת את השבט ולהקפיץ אותו בחודש הזה. תחשבו על כל החניכים יש הרבה סוגים וכשרונות, אם מורלים או צביעה או ריקוד, או צופרים וכו’, שלכל אחד יהיה מקום בשבט וירגיש חלק ושייכות. סופר חשוב! אין מצב שחניך יוצא מהחודש הזה פגוע או מבואס, כולם צריכים להרגיש חלק. תרבו בשיחות איתם אחד על אחד לראות שכולם נהנים ולכולם טוב. תלהיבו אותם, תתמקדו במטרה העליונה של החודש. אפילו לשבת עם דף ועט ורשימה של חניכים.
  5. עוזר המון לגיבוש שבט, ולחיבור בינך לבין החניכים, וגם בין קבוצות של חניכים. גם אם עד עכשיו אתה חושב שאתם פחות מחוברים או יש איזה נתק או לא הכי באותו ראש, יש כאן הזדמנות להשתגע על זה ולתת בראש ולקפוץ בזה כמה מדרגות! זה פשוט קורה וחוסך המון פעולות של גיבוש.
  6. פעולות שבת להתמקד במסר השיבטי. שאדם עושה מעשה מסויים למען מטרה או שהוא יודע מה המסר מאחורה זה נעשה הרבה יותר טוב. תתמקדו במסר, שלא יהיה חניך שלא יודע מה המסר של חודש ארגון וההסבר, אפשר להפוך את זה גם לתחרות. שהפעולות בשבתות חודש ארגון יהיו מיוחדות.
  7. את הריקוד או ההצגה תחשבו טוב טוב איך ללמד. תעבדו על זה מראש, ואם הצגה שלא ישמעו חריקות וזה, תתמקדו איך עושים את זה הכי טוב שיש! תעבדו קודם עם המדש ואז עם השבט ושלא ייצא מצב שאתה המדריך לא בקיא\יודע.. זה הכל משודר אליהם.
  8. תערוכה – צביעת קירות, אל תצבעו סתם, תחשבו על הנושא של החודש, אפשר ממש לקשר להמון דברים, תחשבו על דברים אקטואלים, דברים שידברו אליהם, אם שבט גדול אפשר אפילו להעזר ברעיונות שלהם, לתת להם גם במה. אבל להתמקד בתוכן גם בציורים. לא לשכוח ממש לוודא שכל החניכים נרשמים בסוף על הקיר. וגם לנסות שכל חניך צבע משהו, כי בסוף בשבת ארגון שלחניך יהיה מה להגיד להורים שלו, גם מבחינת מה צבע וגם מבחינת המסר.
  9. אחריות לחניכים, עם אחריות תעיפו חניכים לשמיים. אחריות=שותפות=להרגיש חלק. סופר חשוב. תרעיפו על זה. בכל מיני, להביא משו לפעולה, להכין מרק כל חמישי\ מוצש לשבט. אם חניך מתקשה אפשר לרף לו חניך עם טאקט שיעזור לו, ככה גם לך יותר קל. תפציצו בזה זה בונה אותם!
  10. הורים, לפתוח קבוצה ווצאפ, מייל או סמס, לעדכן ולשלוח תמונות. לחבר את ההורים איתכם. לוודא שכולם יודעים שיש פעולה גם חניכים שבדכ לא מגיעים. להבין שיש לכם אחריות על הבנים שלהם, והם סומכים עליכם באופן מלא, לכן חשוב שירגישו גם שהבנים בידיים טובות. אם יש פעולה שנגמרת מאוחר להודיע מראש, על כל בעיה לעדכן ולדווח, ליצור חיבור עם ההורים ככה לא יהיו לכם שום בעיות. ואם יש הורים מיוחדים תתייעצו עם הקומונר\ית היא תעזור לכם.
  11. ניצול חודש ארגון להוספת חניכים, זה תופעה מוכרת שמגיעים חניכים רק לחודש ארגון, אבל כדי לגרום להם להישאר צריך לחזק את זה ולעבוד על זה. לכן תנו על זה גז, תפציצו בעדכונים והודעות, תעצימו כל אחד שמגיע, תנו לו במה, מקום, שייכות, וכמובן פירגון שאתם רוצים לראות אותו עוד. ככה גם אחרי חודש ארגון תראו אותו ותשמרו עליו.
  12. מצבי לחץ, קודם תיכנון מראש מונע לפעמים מצבי לחץ. ואם הגעתם למצבים כאלו, דבר ראשון חשוב מאד לא לפעול מהבטן! לפעמים לעצור את עצמך לפני הפיצוץ, אם זה על הקמונר\ית או המדש או החניכים או לא משנה מה, לעצור, לחשוב, ולפעול מהראש. לא להתפוצץ, לשבת על קפה ועוגה, לעשות ניהול משימות, ולחשוב איך לנהל את זה הכי טוב, ושהמטרה הראשית שהחניכים ייהנו וזה יהיה מקפצה לשבט
  13. גם אם יש פעולה שלא הצליחה, תכננתם משהו ולא הלך, צביעה\ריקוד\הצגה לא נורא, אל תקחו את זה קשה, מותר גם לזה לקרות, וזה קורה. לרוב החניכים מנקודת מבט שלהם לא רואים שלא הצליח לך ורואים את זה אחרת. תנסו לראות אחרי הפעולה איך אפשר כן ליישב את זה, אם זה חניך אחד או קבוצה ואיך לנסות למזער נזקים לפעם הבאה. לפעמים זה תלוי במקום הפעולה או בתזמון הפעולה אבל לא להרים ידיים.
  14. אחריות ובטיחות, חודש ארגון האינטנסיביות והלחץ סביבו עלולים להביא חניכים למצבי סיכון ותכלס’ אף אחד לא רוצה ללוות חניך לבית חולים… אם זה מקום גבוה או מסוכן להרחיק, אם זה גואש לעיניים, כתובת אש, כבישים, לילה וכו’, תשמרו עליהם, זה חשוב יותר מהכל! אתם רוצים להחזיר את הבנים בריאים ושלמים לבתים.
  15. כשרונות של חניכים, תראו איך אפשר להעיף את זה. זה דורש חשיבה, כי מצד אחד אתם רוצים שהריקוד וההצגה תצא טובה, אך מצד שני לצרף גם את החלשים, לכן תחשבו איך אפשר להרוויח את שניהם יחד. יש את הגלגלונים באמצע הריקוד שאפשר להביא לחניכים מסויימים או לצבוע משו ספציפי בחדר שלא דורש דיוק.
  16. גם לעשות דברים כיפיים במהלך החודש, ערב מרק, פויקה או יחד עם פעולה בסוף משו כיף כדורגל וזה, שיהיה כיף, להרעיף עליהם.
  17. לחשוב על היום שאחרי לא לשכוח אחרי חודש ארגון יש עוד שנה שלמה, כמה שתעבדו עכשיו על שיתוף פעולה, על יחס אליהם בצורה טובה, על דוגמא אישית זה ימנף את זה למקומות מדהימים, לכן פחות חשוב ההצגה או הריקוד אם ייצא מושלם אלא הלב של החניך שאף אחד לא יפגע ועוד ממך המדריך, כי זה בקלות יכול לקרות ויש דברים הרבה יותר חשובים. לכן שימו לב לזה.
וכמובן בהצלחה ענקית!

נהנתם מהתוכנית? נשמח לתגובה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קבצים מצורפים

פוסטים נוספים

צדקה

תורמים בקבוקים

דרך מעניינת לעשות התרמה! במקום שוב לעבור עם פנקסים בבתים.. רצוי אחרי חגים (סוכות, פורים,פסח..)

דילוג לתוכן