מטרת הפעילות:
- להמחיש עד כמה הכול יכול להיות טוב וזה רק עניין של הסתכלות.
משימות / משחקים:
(לפני שהחניכים באים מומלץ שהמדריכים יתחפשו לגזרים- גזר, רואים טוב)
1. החניכים ימצאו כמה שיותר שירים עם המילה 'טוב'
2. משחקים משחק הגזר (גזר עושה ראיה טובה)
3. המדריכים יערכו דמיון מודרך (עם נרות מוסיקה שקטה) על צורת ההסתכלות שלנו בחיים (אפשר להרחיב את הדמיון מודרך הזה- "נעצום עיניים. נחשוב לעצמנו עד כמה שלא היינו מעוניינים במצב המסוים הזה בתוך חיינו. נדמיין לעצמנו את ההתנגדות בגופנו למשך 20 שניות. כעת, ננשום עמוק ונרפה מין הרצון העז שיש לנו שהדברים ישתנו. נרשה לעצמנו להשלים עם העובדה שה' נתן לנו את המצב הזה, או הכניס את האדם הזה לחיינו לצורך. נתרכז בחלק המרומם שבתוכנו, שבאמת רוצה, שהמצב, או האדם, יהיו היכן שהם נמצאים כדי שנצמח ונשתפר. ננשום פנימה השלמה וננשוף החוצה את כל ההתנגדות. נרשה לדברים להתרחש כפי שה' רוצה שהם יתרחשו. נרגיש את הרגיעה בגופינו. לכל דבר יש מטרה כאשר מחשבתנו תצטלל ותתבהר, נוכל להתרכז בתועלת ובמטרה") חניכים משתפים פעולה הרבה יותר ממה שזה נראה, שווה לנסות לעשות את זה.
4. בוחרים שני חברים טובים. אחד יוצא החוצה ואת השני שואלים איך החבר היה מגיב באותו מקרה ואז השני נכנס ובודקים אם הוא צודק או לא (לדוג'- מה היית עושה אם שברת את האגרטל שאמא שלך הכי אוהבת? וכדו')
5. "זה טוב או רע" המדריכים יתנו דוגמאות למקרים שאפשר לראות אותם כטובים או כרעים, והחניכים יגידו מה דעתם.
למשל- סכין- זה טוב או רע? אם משתמשים בזה כדי לפצוע מישהו זה רע אם משתמשים בזה בשביל לנתח אדם ולהציל את חייו זה טוב.
או ממש להביא סיפור מקרה- צילה חולה ויונית באה לבקר אותה- זה טוב או רע?
תלוי, אם היא באה כשצילה רוצה לנוח והיא מתחילה לספר לה סיפורים שמעיקים עכשיו על צילה-זה רע.
אם היא באה כשצילה רוצה מבקרים ושומעת איך צילה מרגישה ועוזרת לה אז זה טוב.
ככה המדריכים יעוררו דיון על איך דבר אחד יכול להיות טוב או רע במקביל.
6. שתי בנות צריכות לעשות דו שיח אחת עם לקסיקון של מילים טובות כגון- מעולה, יהיה טוב וכו' ולשיניה לקסיקון של מילים רעות כגון- איזה באסה. אוף וכו'.
7. הסיפור של רבי עקיבא כל מה שעושה ה' הכול לטובה.
לסיכום:
המסר ממש ברור, כל מה שעושה ה' הכול לטובה, הכול תלוי בהסתכלות שלנו!
צ'ופר:
"מחלון אחד הביטו שניים אחד ראה בוץ שני ראה שמים" מה שנרצה זה מה שנראה, הכול תלוי בהסתכלות…
בהצלחה ושבאמת נזכה לחיות ת'חיים שלנו עם מבט חיובי.