הרעיון:
ערב בית קפה שנועד לתושבי היישוב / השכונה.
בערב מסדרים את המקום כמו בית קפה עם שולחנות ותפריטים ומגישים אוכל.
והכל כמובן – בתשלום.
איך מתחילים?
מוצאים מקום גדול באזור הסניף, קובעים תאריך ושעה, בוחרים שם מקורי, ומתחילים לפרסם בכל היישוב/שכונה.
מחלקים את האוכל בין השבט- כל אחד מביא משו, שימו לב להקפיד על הכשרויות וכו'.
רעיונות לאוכל:
- סלטים – סלט יווני, סלט כרוב, סלט חסה, חציל בטחינה, לחם שום, סלטים קנויים.
- מרקים- מרק בצל, מרק כתום, מרק ירקות, מרק עגבניות כדאי 2-3 מרקים.
- מנות עיקריות: פשטידות, לזניה, פיצה ביתית, תפוחי אדמה מוקרמים, ספגטי מוקרם, ספגטי אדום.
- מנות אחרונות: עוגות, גלידה, אבטיח ומלון.
- שתיה חמה: קפה, שוקו, קפוצ'ינו, שוקופלת
- שתיה קרה: 3-4 סוגי nשקאות המוכרים, לימונדה, מיץ תפוזים סחוט.
מה מכינים?
- מתמחרים כל פריט
- מכינים תפריט מושקע שיונח על כל שולחן
- קונים חד"פ שווה, שתיה קרה, חלב, מוצרים לשתיה חמה.
תפקידים בערב:
מחלקים את השבט ל'צוות מטבח', 'מלצרים' ו'קופאים'
[כדאי שאחד המדריכים יהיה קופאי, והשני יהיה במטבח או משו].
לאנשים שווה לבוא, כי זה זמין, נח, קרוב, וזול. יכול לצאת ממש שווה!